een-blije-herinnering-is-een-klein-feestje

Ervaringen / reacties

Was u deelnemer bij een Muzikaal Contact of was u hierbij aanwezig als verzorger, begeleider of familielid en u wilt uw ervaringen en beleving met ons en bezoekers van de website delen, dan kan dit.

Vul dan het algemeen contactformulier in. Wij horen graag van u.

Muzikaal Kerst contact Zonnetrio M.O.C.

Maastricht, zaterdag 24 december 2017 
"Hiermee wil ik even mijn verhaal vertellen. Hoe geweldig Renate en Eleen samen deze middag voor onze mensen tot een ware kerstsfeer hebben gecreëerd. Ze deden het vol enthousiasme en humor. Daarbij vertelden ze leuke anekdotes. De mensen waren ook heel erg verrast door deze herders uit den landen. Compleet met schaapje(pluis). Veel instrumenten kenden de gasten niet. Het was echt top. In de toekomst willen wij graag hun nog eens uitnodigen. Dank jullie wel. Een hele mooie kerst en een muzikaal 2018 voor al jullie medewerkers. Vriendelijke groeten Thea, Zonnetrio M.O.C. Maastricht"

Muzikaal contact 94e verjaardag, Blerick

Blerick, zaterdag 30 november 2017 
"Vanmiddag heeft Angelique gezongen ter gelegenheid van mijn moeders 94 ste verjaardag in de Herbergier Blerick...en het was geweldig! Door haar stem en manier van optreden werden gevoelige liedjes nog gevoeliger en vrolijke liedjes nog vrolijker! Het lukt Angelique contact te maken met dementeren op een prettige manier...nodigt ze uit om mee te zingen of mee te doen. Ze heeft een mooie heldere gevoelige zuivere stem. Bij ons staat ze vanaf nu op een! Hartelijke groet Francine en Marie-Christine"

Muzikaal contact WBC Vlasrootsingel Heythuysen

Heythuysen, zaterdag 18 november 2017 
"Peter v/d Water is vanmiddag bij ons op de Vlasrootsingel geweest, het was een ontzettend leuke muzikale middag er werd gedanst, gesjoenkeld en uit volle borst meegezongen met de liedjes die Peter speelde en zong terwijl hij op zijn accordeon of op zijn gitaar speelde. Zowel onze cliënten als ook de begeleiding hebben genoten van dit muziekspektakel dat Peter ons heeft gebracht, wat ons betreft is het voor herhaling vatbaar! Met vriendelijke groet Wendy, begeleider WBC Vlasrootsingel Heythuysen"

Muzikaal contact Eik en Notenboom

Venlo, zondag 5 november 2017 
"Bij deze een klein verslagje van het bezoek van Peter, de muzikant die via Erato muziek kwam maken op eik en notenboom. Peter is vooraf ingelicht over de jaren die belangrijk zijn voor de bewoners. Hij begon op zijn accordeon wat de mensen mooi vonden. Toen Peter overstapte naar zijn gitaar en popliedjes speelde en zong kwam de stemming er goed in. Mijn collega’s en ik kunnen namens de bewoners zeggen dat iedereen heeft genoten. De muzikale noten zorgden voor een welkome afwisseling. Namens bewoners en personeel; voor herhaling vatbaar. Bedankt! Groeten Ellen, namens team Eik en Notenboom, De Zorggroep"

Muzikaal contact zorgboerderij Vorster Hand

Sevenum, vrijdag 27 oktober 2017 
"Hier even een reactie vanuit Vorster Hand. Afgelopen vrijdag een fijne muziek middag gehad onder leiding van Henk Deters. Een erg mooi moment met een gast die moeilijk te bereiken is en veel slaapt. Door de muziek werd hij wakker en begon mee te zingen en genoot met volle teugen hiervan. Erg mooi om te zien en fijn dat je hem dit kan geven. Bedankt voor de fijne middag. Met vriendelijk groet, Mariël, Zorgboerderij Vorster Hand"

Muzikaal contact verpleegafdeling Mozaiek, Proteion

Roermond, dinsdag 24 oktober 2017 
"Dinsdag 24 oktober jl. hebben we wederom mogen genieten van een prachtige middag, ditmaal verzorgt door Renate. Er zaten al enkele mensen klaar, en terwijl Renate haar keyboard installeerde, schoven er nog diverse mensen aan. Op een gegeven moment zaten we met zo’n 15 mensen in een grote kring te genieten van de diverse liedjes die op het repertoire stonden. Er waren dames bij die vaak en veel zingen en die alle liedjes meezongen, dit tot grote verwondering van Renate en diverse personeelsleden. Maar vanmiddag raakte ze ook enkele mensen waarvan ik niet altijd zeker was of de muziek nog werd opgepikt. Er werd hier en daar een woord meegezongen, en zelfs nadat het liedje afgelopen was werden de laatste woorden opnieuw ingezet. Om kippenvel van te krijgen. Na enkele nummers werd er door diverse mensen zelfs een tango en een Engelse wals ingezet. Prachtig om te zien hoe een 75-jarige dansles gaf aan een 25-jarige broeder. Stichting Erato: namens al onze bewoners wederom bedankt voor een prachtige middag. Al is het buiten wel eens druilerig weer in de herfst, dankzij jullie schijnt op Roncalli altijd even de zon. CHAPEAU! Resi, verpleegafdeling Mozaiek - Proteion Roncalli."

Muzikaal contact Woonzorg Centrum Herte

Herten, dinsdag 26 september 2017 
"Vanmiddag heeft Angelique Hesen bij ons in Herte gezongen. Wij zijn, 8 bewoners die wonen op pg, kleinschalig wonen Herte. De bewoners hebben genoten en veel liedjes meegezongen. Bewoners die dementerend zijn, en vaak niet de juiste woorden meer vinden of zinnen kunnen maken zongen soms de hele tekst mee. Dit was mooi om te zien. Angelique liet ze meezingen, maakte ondertussen een dansje en maakte met eenieder contact. De mensen zitten nu nog na te neuriën. Dank je wel voor de mooie middag. Met vriendelijke groet, De Zorggroep Woonzorg Centrum Herte"

Muzikaal contact Hezeland Gennep

Gennep, zaterdag 15 juli 2017 
"Op zaterdag 15 juli 2017 kregen we een muziek moment aangeboden van Stichting Erato Muzikaal Contact. Deze werd verzorgd door Leen Gelders. Leen is een muziektherapeut en heeft veel ervaring met mensen met een verstandelijke beperking. Op Hezeland 29 en 31 wonen volwassen cliënten met een verstandelijk beperking met  gedragsproblematiek. Leen was er om 14.00 en legde uit wat de bedoeling is van een muzikaal moment van een uur. Voor ons een nieuwe ervaring om op deze wijze te cliënten te laten ervaren van de muziek die Leen maakt. De cliënten zaten in de huiskamer en waren verrast. Leen zat in de midden met een gitaar en begon kinderliedjes te zingen. Je zag aan de cliënten dat ze de liederen herkende en begonnen mee te wiebelen op de muziek. Na enkele liedje, zag je dat ze er van genoten. Er werden verschillende liedje gespeeld, zo moesten ze erg lachen toen er een vies lied werd gezongen. De cliënten kregen zelf ook een instrument in de handen om met de muziek mee te doen. Client kregen een autoharp op schoot zodat ze de trillingen konden voelen van het instrument, hier mochten ze ook op spelen. Ook moesten ze erg lachen toen er een kriebel lied werd gezongen. Een cliënt was onrustig omdat hij niet precies wist wat er ging gebeuren, naarmate werd hij ontspannen en moest zelfs lachen op het einde van het uurtje. Het laatste lied was een lied van Guus Meeuwis van het is een nacht. Een cliënt had zo genoten dat hij toen hij naar bed ging nog over het muziek moment. Al met al een leuke  spontane ervaring voor onze cliënten. Graag willen we u hiervoor hartelijk danken en hopen in de toekomst dit nogmaals een keer dit te ervaren. Namens alle cliënten en medewerkers van Hezeland 29-31 te Gennep."

Muzikaal contact St. Joseph Nederweert 

Nederweert, woensdag 5 juli 2017 
"Woensdag 5 juli is het eerste muzikale contact in zorgcentrum St. Joseph te Nederweert. Carolien van der Hulst zingt en begeleidt zichzelf op piano en  de woongroepen E/F en G/H. Ze begint haar optreden met licht klassieke melodieën die goed in het gehoor liggen. Opgevolgd door luisterliedjes en bekende meezingliedjes. Het mooie in deze muzikale contactmomenten is de professionele communicatie over en weer tussen de muzikant en de cliënt.Wanneer Carolien een liedje wil inzetten en een mevrouw begint een ander lied te zingen dan gaat ze hierin mee.Of een mevr. die vertelt over haar jeugd op een koopvaardijschip. Carolien haakt hierop in met een paar zeemansliedjes. De glimmende ogen en de stralende lach van deze mevrouw is hartverwarmend. Een pakkend liedje voor de mevrouw naast mij. Ze zegt het zo een mooi lied te vinden. Ze wordt er helemaal lyrisch van en beweegt haar bovenlichaam om duidelijk te maken dat ze er kippenvel van krijgt. Zoiets emotioneels deel je op dit moment samen met deze mevrouw. Carolien weet op een ongedwongen manier de aandacht van de dementerende cliënt vast te houden en ze in “Beweging” te krijgen. Carolien en Erato, wij willen jullie van harte bedanken voor dit eerste muziekmoment. Het was een liefdevol optreden. Met vriendelijke groet Renie, zorgcentrum St. Joseph, Nederweert"

Muzikaal contact Zonnebloem afdeling Heibloem

Heibloem, woensdag 14 juni 2017 
"Alweer een geweldige middag; heerlijk in de zon op het terras, zachtjes meezingend met de oude liedjes die de revue passeerden.   De eerste tonen werden gespeeld en de gasten herkenden het en begonnen al te zingen. Een geweldige afsluiting van het seizoen voor de vakantie. Dankjewel dat dit mogelijk gemaakt kan worden. Groetjes Zonnebloem Afdeling Heibloem."

Muzikaal contact BPA Octopus Sevenum

Sevenum, donderdag 2 april 2017 
"Gisteren is Leen bij ons op Octopus geweest om een muzikaal contact te verzorgen. Op Koningsdag mochten wij op Octopus genieten van een muzikaal contact, door ons aangeboden door Stichting Erato. Onze bewoners genieten allemaal op hun eigen manier erg van muziek. Leen komt vaker bij ons en zorgt altijd voor een fijne muziekochtend. Met veel enthousiasme, liedjes die aanspreken en verschillende muziekinstrumenten was het wederom een geslaagde ochtend. Uiteraard hebben we Lang zal hij leven voor de koning gezongen want dat liedje kon niet ontbreken in het repertoire! Dankjewel Erato voor deze leuke morgen! Met vriendelijke groet Gilja, PBA Octopus Sevenum"

Muzikaal contact WBC Geenestraat

Nederweert, zondag 2 april 2017 
"Het optreden van Math Craenmehr was een groot succes. Onze bewoners hebben van het begin tot het eind genoten. Er werd goed meegezongen en gedanst. Math legde een zeer laagdrempelig contact wat onze bewoners alleen maar ten goede kwam. Geweldig. Hartelijk dank voor deze geweldige avond. Met vriendelijke groet, Nelly, begeleider WBC Geenestraat, Nederweert"

Muzikaal contact BPSW locatie Lindelaan

Roermond, woensdag 29 maart 2017 
"Bij deze een beknopt verslag van het optreden van Aimee Baars op de Lindelaan in Roermond j.l. woensdag. Het was een groot succes !! Bewoners en begeleiding hebben genoten van zang en gitaarspel. Er werd vlijtig meegezongen en ook "geschunkeld". Ook werden er enkele tips voor liedjes aan Aimee door gegeven die ze ook ooit graag zouden willen horen. Zij neemt dit mee in haar repertoire. Zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar. We houden ons aanbevolen. Met vriendelijke groet, Toos, begeleider BPSW Locatie Lindelaan"

Muzikaal contact AC 't Zonnehuis

Weert, dinsdag 28 maart 2017 
"Bij deze wil ik het verloop van de muziekmiddag doorgeven. Gisterenmiddag hadden we het genoegen om naar het muzikale optreden van Aimee Baars te mogen luisteren. In een groep van 12 meervoudig gehandicapten speelde / zong Aimee de sterren van de hemel. Nadat we vorig jaar het genoegen hadden om van haar muzikale spel te genieten verliep ook gisteren alles weer perfect. Zij heeft een klik met deze doelgroep en voelt cliënten goed aan. Zeker voor herhaling vatbaar. Met vriendelijke groet, Wilhelmien, begeleider AC 't Zonnehuis, de Triangel"

Muzikaal contact Dagbesteding de Naobere

Grubbenvorst, donderdag 16 maart 2017 
"Vanmiddag is Mariet met de harp bij ons geweest en heeft prachtige muziek gemaakt. Dit waren vooral bezoekers met laag niveau. Iedereen lag, zat en hing ontspannen op de bank of in de rolstoel. Veel ontspannen gezichten, en bij sommige bezoekers vielen de ogen dicht, heel rustgevend. We hebben allemaal genoten. Team Naobere"

Muzikaal contact KDC de Heisterkes Haelen

Haelen, maandag 13 maart 2017 
"Maandag 13-3-2017 is Leen Gelders weer in onze rode groep van KDC de Heisterkes in Haelen geweest. Nadat ze ook in 2016 voor een muzikaal contact in onze groep was, vonden wij het erg leuk dat we ook nu weer van haar muziek konden genieten. Leen weet de kids te prikkelen. Met haar aandacht reageren ze op haar stem, de klanken van de instrumenten en nemen ze ook actief deel aan het muzikaal contact.  Het ene kind door een samenspel op de trom, het andere kind door het voelen van de klanken  en een derde door een alerte blik en een grote lach. Zo beleeft ieder zijn muzikaal moment. Leen, we willen je weer bedanken voor dit speciale moment. Groetjes, kids en begeleiding van de rode groep"

Muzikaal contact Dagvoorziening Den Asseldonk

Bergen, woensdag 1 maart 2017 
"We hebben ontzettend genoten van de muzikale middag. Wat muziek met mensen kan doen geweldig! En Henk kan perfect inspelen op de mensen. In een woord fantastisch! Het is vandaag complimenten dag dus dat komt mooi uit! Groet Marij, dvz den Asseldonk Bergen (Proteion)"

Muzikaal contact Boomheide Gennep

Gennep, zaterdag 25 februari 2017 
"Vandaag 25 februari is troubadour Math bij ons op de woning komen spelen op zijn gitaar. De cliënten bij ons zijn van laag niveau, maar hebben zichtbaar genoten van deze optreden. Math speelde goed in op de behoeftes van de cliënten, dit was mooi om te ervaren en zeker voor herhaling vatbaar. Groetjes cliënten en medewerkers Boomheide te Gennep dichterbij."

Muzikaal contact Hof te Berkel

Horst, maandag 23 februari 2017 
"Op donderdag 23 februari heeft Hanny van Rens een optreden verzorgd op woning 13 van Hof te Berkel. De bewoners hebben hiervan genoten. Het is iedere keer weer genieten om mee te zingen en te luisteren naar de mooie muziek. Namens alle bewoners Hartelijk dank dat wij hier gebruik van mochten maken. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Met vriendelijke groet Petra"

Muzikaal contact St. Jozef Wessem

Wessem, woensdag 15 februari 2017 
"Aimee Baars heeft woensdag 15 februari jl op de Verpleeg afdeling in zorgcentrum St. Jozef Wessem de muziek verzorgd namens Erato. Met haar mooie stem, gitaarklanken en liedjes bracht ze al vlug stemming in de huiskamer de mensen hebben zichtbaar genoten. We zouden het fijn vinden als Aimee ons nog eens mag bezoeken. Met vriendelijke groet Team St. Jozef Wessem"

Muzikaal contact Blauwververstraat Venray

Venray, maandag 23 januari 2017 
"Afgelopen vrijdag 20 januari is Mirjam Aarts op onze woning geweest vanuit Erato.
Het was een geweldige middag. Ze speelt in op de behoefte van de bewoners. De kaakspieren zijn goed getraind. Sommige bewoners hebben zo'n schik gehad, dat ze af en toe moesten wachten (tot ze uitgelachen waren) om verder te kunnen zingen. Het is voor herhaling vatbaar. Bedankt namens Blauwververstraat in Venray. Groetjes Karin" 

Muzikaal contact Sneeuwheide Gennep

Gennep, zondag 22 januari 2017 
"Muziektherapeute Leen Gelders is afgelopen zondag 22 januari bij ons geweest op de Sneeuwheide 5 en 7 om een muzikaal contact te verzorgen. We hadden een aparte ruimte waar 2 groepen (totaal +/- 8/9 personen) bij elkaar kwamen om van de muziek te genieten. We zagen dat iedere bewoner op zijn/haar eigen manier aan het genieten was. Iedereen mocht een instrument kiezen om zo mee te doen. 1 bewoner kwam zelf al met de accordeon binnen en had er heel veel zin in. We hebben gezongen en gedanst op de muziek. We hebben Genoten met de hoofdletter G. Kortom als wij dit muzikaal contact moment zouden moeten omschrijven in 1 woord: Geweldig!"

Zorglocatie Sevagram Zuid-Limburg

Heerlen, dinsdag 17 september 2013
"Hallo, Erato is nu verschillende keren komen optreden bij ons op de projecten De Verbinding. Wij willen daarom graag onze complimenten even overbrengen. De muzikanten zijn zeer enthousiast en erg betrokken bij de deelnemers. Telkens weer bezorgden ze onze deelnemers een zeer prettige, muzikale, gezellige middag. Het is echt super om te zien hoe onze deelnemers, en wij zelf natuurlijk ook, genieten. Zeker voor herhaling vatbaar!!!!" 

Zorginstelling locatie Noord-Limburg

"Vandaag werden onze bezoekers weer eens verrast met een muzikale ochtend! Altijd leuk! Jack was nog nooit bij ons geweest maar het ijs was snel gebroken. Met zijn gitaarspel en mooie stem had hij de aandacht snel te pakken en onze cliënten zongen al snel uit volle borst mee! De liedjes waren heel herkenbaar. Een leuke mix van vroeger en nu. Ook vielen een paar mooie luisterliedjes goed in de smaak. Weliswaar liedjes die men niet heel goed kende, maar die zeer gewaardeerd werden! Al met al weer zeker een succes! Altijd mooi om te zien wat muziek bij ouderen teweeg kan brengen! We kijken al weer uit naar de volgende keer!" 

Een reactie van brenger van muzikaal contact

"Gistermiddag , 20 juli, heb ik een Muzikaal Contact verzorgd bij Hospice Zenit. Er waren vijf gasten. Voor verschillende gasten en hun familie die op bezoek was heb ik op de gang gespeeld, wat ze erg waardeerden. De mevrouw van kamer 6 werd na enkele nummers die ik voor haar speelde veel rustiger en gaf aan de muziek heel mooi te vinden en ervan te hebben genoten. De meneer van kamer 7, zijn twee dochters en een kleinkind vonden de muziek prachtig en ook het feit dat ze een harp eens van zo dichtbij konden zien. Ik heb ze daarom ook allemaal even laten "spelen" op de harp. Meneer zei daarop: "Wat mooi dat ik een keer in mijn leven op een harp heb mogen spelen. Dat ik dat toch nog mee heb mogen maken". Ontroerend. Het was weer een prachtige dag."

Zorginstelling locatie Midden-Limburg

"Vandaag kwam voor het eerst Inge Stallinga bij ons. Onze bewoners willen altijd graag deelnemen aan deze middag. Inge deed het erg goed en voelde de bewoners goed aan. Ze speelde op de accordeon en zong ook opera... prachtig!!!! Onze bewoners hebben echt super genoten van dit optreden. Zelfs bewoners die bijna nooit lachen en weinig contact maken, reageren altijd erg goed op de muziekmiddagen van Erato. Eigenlijk zouden deze middagen veeeeeeeeel vaker moeten kunnen. Het is vaak erg moeilijk om deze doelgroep iets aan te bieden waar ze actief of/en passief aan deel kunnen nemen.  Wij zijn dan ook erg blij dat jullie regelmatig bij ons willen komen om onze bewoners te laten genieten van jullie muziek. Hopelijk zien we jullie nog vaak terug.  Namens alle bewoners van afdeling SUPER bedankt!!!!"

Zorginstelling locatie Noord-Limburg

"Beste Stichting Erato. Met blijdschap wil ik jullie graag vertellen hoe zeer wij met de bewoners genieten van de mooie muziek die hier gemaakt wordt door jullie. Vandaag nog heb ik gezien hoe bijna alle bewoners mee klappen op de muziek, een aantal van de bewoners kon zelfs de muziek meezingen! De muziek die jullie maken zorgt voor een gezellige en rustige sfeer die nog de gehele dag blijft hangen. Ook bied de muziek een ingang om tot gesprekken te komen met de bewoners over vroeger, hun muziek, hun leven en hun belevenis. Kortom, het is geweldig dat u de muziek mogelijk maakt met grote dank, ik weet zeker ook namens al onze bewoners!"

Zaterdag 1 september

"Met veel enthousiasme en vooral inlevingsgevoel heeft Math Craenmehr een fijn en intiem uurtje muziek verzorgd voor de bewoners van de afdeling. Vrolijke bekende liedjes maakte het dat de bewoners mee zongen Het is voor hun een feestje; niet te lang en niet te kort. We hopen dit nog vaak mee te mogen maken"

Zorginstelling Midden-Limburg

"Hallo Stichting Erato, De middag was zeer geslaagd. De mensen genoten er zichtbaar van. Grote glimlachen en iedereen zong mee. Er werden ook verzoekjes gedaan van bepaalde liedjes. De zanger met gitaar betrok iedereen erbij en deed het zeer leuk met een grapje. Vroeg ook waar de mensen vandaan kwamen en probeerde daar een liedje bij te verzinnen. Betrok de groep er goed bij! Voor herhaling vatbaar!"

Zorglocatie Zuid-Limburg

"Hoi Renate, Heb gisteren genoten van het optreden, zowel muzikaal maar ook de manier hoe ze de bewoners benadert. Heel lief en warm. Samen hebben we een reis gemaakt van Italië naar Oostenrijk en van Duitsland naar Nederland. Je zag de bewoners weer stralen bij bepaalde liedjes  Samen met het personeel 'geschoenkeld', gezongen en gelachen…. Verbindt bewoner en personeel ook op een bijzondere manier. Daarna hebben ze nog genoten van een ijsje……. De dag was geslaagd. Dank je voor wat jullie doen."

Zorglocatie Midden-Limburg

"Hallo Math, Je wilde weten hoe het is gegaan met Sacha (Mimakkus). Helemaal super, wat een erg mooie ervaring om te zien hoe er, ondanks dat ze de cliënten niet kent, contact werd gemaakt. Mooi hoe ze inspeelde op datgene wat er gebeurde bv 1 cliënt duwde haar weg, de muziek die ze op dat moment maakte vond hij niet prettig. Sacha reageerde hier heel erg goed op en legde het muziekinstrument opzij. Ze begon op zachte toon te zingen en je zag de cliënt zichtbaar ontspannen en het duurde niet lang of hij was helemaal aan het genieten. Sacha heel erg bedankt voor het ontzettend mooie uurtje"

Dagvoorziening Noord-Limburg

"Wat hebben we vanmorgen genoten !! Samen met z’n allen, gezongen, gelachen, heerlijk. Liedjes van vroeger, liedjes om vrolijk van te worden, liedjes waar je met weemoed aan terug denkt. Wat een mooie manier om herinneringen weer op te halen. Wat een mooie manier om je weer jong te voelen. Wat een mooie manier om eventjes weer je zorgen aan de kant te zetten, en te genieten van elkaar.  Namens ons allen van Dorpsdagvoorziening hartelijk dank voor dit  keukenconcert in de keuken van Dorpsdagvoorziening!"

Zorglocatie Zuid-Limburg

(Dit was een speciaal verzoek voor 1 enkel persoon die niet meer van zijn kamer kan komen) "Hoi Renate,  Alles is perfect gegaan. Dhr. en zijn echtgenote hebben genoten. Mooie muziek, zeker voor herhaling vatbaar. Dank je wel, ook namens meneer natuurlijk"

Zorglocatie Zuid-Limburg

"Beste mensen van muzikaal Erato.   Onze bewoners genieten enorm van jullie muziek. Bewoners die we doorgaans moeilijk kunnen bereiken, straalden bij het horen van jullie muziek. We kijken uit naar jullie volgend bezoek. Dankjewel."

Muziekmiddag zorglocatie Midden-Limburg

"Hoi Stichting Erato,  Wat is het toch fijn om mensen zóóó te zien genieten van jullie muziek. Het was weer een zeer geslaagde middag. Het mooiste moment vandaag was, dat onze oudste bewoonster (93) een traantje weg moest pinken, omdat ze zo geroerd was van een bepaald liedje wat ten gehore werd gebracht. Verder vonden alle bewoners het een schitterende middag, en als de mensen zich amuseren dan hebben wij ook weer een goeie dag. Bedankt voor de fijne, gezellige middag."

Bewegen op muziek door Lizette Deriks

"Lizette had informatie opgevraagd betreffende de doelgroep. Dit vond ik zeer positief omdat onze doelgroep nogal complex is. Lizette stelde zich persoonlijk voor aan iedere cliënt. Ze legde duidelijk uit wat we gingen doen. De oefeningen waren kort en duidelijk. Lizette betrok iedereen zoveel mogelijk. De muziekkeuze had een leuk thema; namelijk landen. Haar muziek leverde dus ook nog eens de nodige gesprekstof op. Al met al een geslaagde ochtend!"

Draaiorgel, verzorgd door Wim Vullers

"De drama/ toneelgroep heeft mogen genieten van het draaiorgeltje van Wim. Wim demonstreert zijn draaiorgel. Wij zongen af en toe mee bij bekende liederen. Het was ook interessant om te zien hoe een orgel werkt en wat de beweegreden was van Wim om zelf een orgel te maken. Wim verteld op een leuke en interessante manier. Onze cliënten stelde veel vragen. De ochtend vloog om en we hebben ervan genoten."

Harp, verzorgd door Mariet Weijs:

"Mariet kwam harp spelen tijdens de belevingsgroep. Voor de cliënten was het echt een meerwaarde. Ze genoten enorm van het prachtige geluid en rust. De cliënten waren zeer geïnteresseerd in Mariet en haar harp. Ze stelden veel vragen aan haar die Mariet zo goed mogelijk probeerde te beantwoorden. De cliënten gaven aan dat ze het ontzettend fijn vonden en dat Mariet vaker met haar harp mag komen!"

Een reactie van een brenger van Muzikaal Contact

"Hallo Math. Vanmiddag bij de Wietel in Panningen geweest. Ongeveer dezelfde groep mensen, 12 personen) als vorige keer en ze vonden het heel fijn dat ik er weer was. Ze hebben weer erg genoten en een meneer die al de hele dag erg onrustig was, werd heel rustig van de muziek. De vorige keer gebeurde dat ook al. Het is telkens toch weer bijzonder om te zien wat het bij mensen doet. Een beetje de zon laten schijnen op deze regendag."

Deel deze pagina: LinkedIn

Wilt u samen met ons zorgafhankelijke mensen mooie momenten van geluk geven?
Word ambassadeur en doneer op bankrekeningnummer NL 13 RABO 014.95.78.768 t.n.v. Stichting Erato Muzikaal Contact, Horst.

Alvast bedankt!