Stichting Erato geeft workshops bij Gilde Opleiding in Baarlo

10 oktober 2013

20131010 Gilde Opl Baarlo.JPG

Onze initiator, Math Craenmehr, heeft afgelopen donderdag 10 oktober op verzoek van Gilde Opleiding Venray-Oostrum zeven workshops gegeven in Kasteel Baarlo, tijdens de werkweek van studierichting Maatschappelijke Zorg. Meer dan honderd studenten namen hieraan deel. De insteek was om te laten zien hoe belangrijk welzijn is naast alle zorg die geboden wordt in zorginstellingen. Met name welzijn door middel van muziek.

Math koos er niet voor om een uur te vertellen over de belangrijkheid daarvan, maar liet met een combinatie van vertellen en beleven de studenten voelen wat muziek met je kan doen. Er bleek tijdens de sessies amper verschil met een “normaal” muzikaal contact in de verzorgingstehuizen. Ook bij de jongeren straalde er levensvreugde vanaf door die muziekbeleving. Zelfs de docenten waren verrast door wat er gebeurde met de leerlingen, maar ook met henzelf (zie de filmpjes op youtube) https://www.youtube.com/watch?v=4LITbmIiZkI en https://www.youtube.com/watch?v=o_ajeFlVrvs ).

Eén van de veelgehoorde reacties was: “Dit zouden veel meer scholen moeten doen”. Math had zijn antwoord klaar: “Aan ons zal het niet liggen”.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wilt u samen met ons zorgafhankelijke mensen mooie momenten van geluk geven?
Word ambassadeur en doneer op bankrekeningnummer NL 13 RABO 014.95.78.768 t.n.v. Stichting Erato Muzikaal Contact, Horst.

Alvast bedankt!